French toast med kyllingebryst og Gouda ost

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

French toast med kyllingebryst og Gouda ost

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 tykke skiver groft brød
  • 2 hele æg
  • 1 knivspids friskrevet muskatnød
  • Lidt smør til stegning
  • 8 skiver Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk
  • 4 skiver Gouda ost
  • 2 små tomater
  • ½ rødløg
  • 4-6 friske basilikumsblade
  • 1 spsk. olivenolie
  • Grønne spirer til pynt
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Slå de to æg ud i en dyb tallerken, tilsæt den revne muskatnød, og pisk æggene let sammen med en gaffel.
  2. Vend brødet i de letpiskede æg og lad brødet suge ægget til sig i et minuts tid.
  3. Varm imens en pande med en god klat smør. Når smørret er gyldent, og brødet har suget æg til sig, så steg brødet lækkert gyldent på begge sider.
  4. Læg brødet på en tallerken og anret kyllingebryst, og Gouda ost på toppen.
  5. Skræl rødløget og skær det i helt fine tern. Skyl tomaterne og skær også dem i små tern. Det går nemmest, hvis du deler dem i halve først. Skær endelig de skyllede basilikumblade i tynde strimler.
  6. Vend tomaterne, løg, basilikum og olivenolie nænsomt sammen.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Kom et par skefulde af salsaen på toppen af anretningen og slut til sidst af med et drys grønne spirer.

Velbekomme!

 

Lækker mættende frokost – og perfekt mod madspild!

Det her er hyggemad, når det er allerbedst! Måske kender du allerede French Toast – eller Arme riddere – som det hedder på dansk. Men retten med de bløde brødskiver, der mættes med æg og steges gyldne i smør, kommer ofte i en sød version med for eksempel kanel eller syltetøj. Her har vi imidlertid inviteret den lune æggetoast ind i det salte køkken, og skabt en ret, som både kan bruges som en fyldig frokost og en lettere og lækker aftensmad.

Vi topper med vores saftige kyllingebryst, men du kan bruge mange andre former for pålæg, som for eksempel vores gode hamburgerryg, som også giver en lækker røget smag til retten. 

Her i opskriften angiver vi bare, at vi bruger to skiver brød til den franske toast, men husk, at denne ret er en genial måde at få brugt dit daggamle brød på. Selv dit hjemmebagte surdejsbrød kan få et nyt liv på denne delikate måde. Læs vores Tips nedenfor, for at få flere ideer til, hvordan denne ret kan hjælpe dig til at undgå madspild.

 


Tips

  • Kunne du tænke dig at prøve denne lækre French Toast som en hybrid mellem en French Toast og en helt klassisk toast? I så fald skal du bare skære fire tynde skiver brød i stedet for to tykke skiver, og så lave to ’klap-sammen’-madder med kylling og Gouda. Smør eventuelt brødet med lidt sennep først. Herefter bruger du samme fremgangsmåde med at vende brødet i æg og derefter stege i smør. Vi behøver ikke at sige, at du sagtens kan glæde dig til at skære hul på den varme sandwich, der nu drypper af lækker, smeltet ost, vel?
  • Vi har toppet den varme sandwich med en frisk og lækker tomat- og rødløgssalsa, og det smager helt forrygende. Men faktisk kan du bruge rigtig mange af de grøntsager, du sikkert allerede har i grøntsagsskuffen. Så ræk endelig ud efter kål, gulerødder, fennikel eller peberfrugt. Bare du snitter fint, og bagefter smager godt til med olivenolie, samt eventuelt lidt citronsaft, salt og peber. Du kan også toppe med disse lækre og farvestrålende syltede rødløg. Vær gerne generøs med krydderurterne – og brug persille, citronmelisse eller purløg i stedet for basilikum.
  • Der er også frit valg på ostehylden, hvis du ikke lige har Gouda. Her kan du nemlig toppe med både cheddar, parmesan, feta eller endda lidt blå ost, hvis du kan lide det. Bare sandwichen stadig er lidt lun, så osten begynder at smelte en lille smule. På den måde kan du få brugt de ting, du allerede har i køleskabet – og dermed være med til at kæmpe mod madspild.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 321
Energi (kcal) 162 519
Energi (kJ) 677 2170
Fedt (g) 9.4 30
- heraf mættede fedtsyrer (g) 4.2 13.3
Kulhydrater (g) 9 30
- heraf sukkerarter (g) 1.9 6
Kostfibre (g) 1.2 3.9
Protein (g) 11 34
Salt (g) 0.8 2.7
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱